Healthy Active Lifestyle Coach Evelyn

3 Gegronde redenen om Voedingssupplementen te overwegen

Afbeelding---Suplementen01

Idealiter halen we alle essentiële voedingsstoffen uit de voeding. Een plantaardig dieet dat veel fruit en groenten bevat moet genoeg zijn om ons gezond te houden. Helaas, voor de overgrote meerderheid van ons, is dat niet voldoende het geval.

In theorie kan je perfect door de juiste inname van voeding vitaminetekorten vermijden, maar een aanpak via de voeding is meestal niet voldoende om echt actief op je gezondheid te werken.

In dit artikel zullen we kijken naar een paar redenen waarom we geloven dat het aanvullen van uw dieet met vitaminen en mineralen een slimme zet is. Als je piekert over de vraag of je supplementen moet nemen, dan is dit zeker iets voor jou.

 

Reden 1 : Arme grond – minder voedzaam voedsel

Dr Bernard Jensen was een wereldberoemde klinisch voedingsdeskundige die ooit zei dat een tomaat vandaag niet hetzelfde als een tomaat van 100 jaar geleden is. Want hij verwees naar de slechte omstandigheden van onze bodem in deze tijd.

De eerste bodemonderzoeken werden in de jaren 1920 voltooid. Ze zijn allemaal tot de conclusie gekomen dat onze grond was uitgeput van belangrijke voedingsstoffen zoals nitraten en carbonaten.

Deze bodem voedingsstoffen zijn net nodig voor de groei van gezonde gewassen en uiteindelijk, voedzame voedsel.. Wat is sindsdien gedaan om onze grond te verbeteren?

Niet veel.

Boeren moeten chemische stoffen opnemen in de bodem om de grond snel te verbeteren en meer groeipotentieel te hebben. En terwijl dit kan helpen om gewassen te telen, is het niet per se goed goed voor het groeien van gezonde gewassen.

Als alternatief enkel biologisch geteelde groenten en fruit eten kan zeker helpen. Maar ook bio-voeding heeft te lijden van verarmde gronden. Een slechte bodem produceert dus verarmde gewassen, bio of niet.

 

voedingssupplementenReden 2 : Extra bescherming tegen ons toxisch milieu

We leven in een steeds meer giftige omgeving. Chemische toxines uit de lucht, water en bodem dragen bij tot een destructieve, oxidatieve omgeving binnen in ons milieu . De meeste van deze milieu-toxines zijn zeer reactieve zuurstofmoleculen die zich ophopen in de tijd, wat leidt tot het creëren van wat heet oxidatieve stress .

Oxidatieve stress is een van de toonaangevende theorieën achter veroudering zelf. Antioxidanten helpen om oxidatieve stress te verminderen. Onze lichamen synthetiseren intrinsiek sommige antioxidanten, maar de meeste van hen komen uit de voeding, zoals donker gekleurde vruchten en groenten.

Maar nogmaals, dit brengt ons terug naar de toestand van onze bodem. Kunnen we alleen vertrouwen op voedingsbronnen voor antioxidanten gezien het feit dat er zoveel voedselarm voedsel geproduceerd wordt? Dus hoe kunnen we onze inname van anti-oxidanten verhogen?

Het antwoord is (je raadt het al) … supplementen. Een kwalitatieve anti-oxidant formule kan bescherming bieden om te helpen tegen de effecten van onze giftige omgeving – iets dat voedsel alleen moeilijker kan bieden.

 

Reden  3 : Supplementen laten toe correct te doseren

Assortment of vitamin pills

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (‘ADH’)  voor vitamine C is 75 tot 100 mg per dag. Dat is net genoeg vitamine C om u te weerhouden van de ontwikkeling van scheurbuik – een aandoening als gevolg van een tekort aan vitamine C. Maar hier is het grote punt:. Vitamine C kan zo veel meer dan alleen scheurbuik doen voorkomen.

Met het bereiken van een optimale dagelijkse dosis van 2000 mg wordt vitamine C een krachtige antioxidant die uw immuunsysteem versterkt, het ondersteunt uw cardiovasculaire systeem en optimaliseert uw algehele gezondheid.

Het behalen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid alleen is gewoon niet voldoende om die voordelen te bekomen. Laten we nu eens zeggen dat je niet geïnteresseerd bent in supplementen en u wilt de optimale dosis bereiken louter via de voeding.

Hier zijn een aantal typische bronnen van vitamine C en de hoeveelheid vitamine C die ze per portie bevatten:

  • Papaja – 70 mg
  • Kiwi – 70 mg
  • Groene paprika – 65 mg
  • Citrusvruchten – 35-60 mg
  • Aardbeien – 49 mg
  • Bosbessen – 45 mg
  • Appels – 25 mg

Zoals u kunt zien, gaat het er om veel kiwi’s of groene paprika’s te eten om 2000 mg vitamine C in een bepaalde dag te bereiken. Dit is nog een reden waarom suppletie zo belangrijk is. Regelmatig een optimale dosering bereiken is anders gewoon niet realistisch.

De bottom line

Als je op zoek bent naar een praktische manier om de optimale hoeveelheden van een breed scala aan voedingsstoffen in uw dieet op te nemen, dan zijn supplementen een ideale oplossing. Wij geven u graag advies bij het bepalen van welke supplementen geschikt zijn voor u.

Velen van ons kunnen de tijd of het geld gewoon niet veroorloven om dagelijks te proberen dergelijke dosissen uit de gewone voeding te halen.