Healthy Active Lifestyle Coach Evelyn

Eet je haar mooi

Afbeelding---Mooi-haarAltijd al mooi, glanzend haar willen hebben? Of zou je graag willen dat het wat sneller groeit? Met de volgende voedingstips kan dat! En het zijn allemaal producten die je makkelijk in je eetpatroon kunt opnemen.

Zalm
Zalm heeft iets magisch. Het is niet alleen lekker, maar het zorgt er voor dat je haar gaat glanzen, groeien en het voorkomt een droge hoofdhuid. Dit komt omdat de vis vol zit met proteïne, omega-3 vetten, ijzer en vitamine b-12.

Eieren
Eieren kun je in zo veel gerechten verwerken als je zelf wil. Ze bevatten de vitamine B, Biotione, die zorgt voor een gezonde hoofdhuid en sneller groeiend haar. Het ijzer in het ei zorgt voor meer zuurstof in de haarzakjes. Eet een paar keer in de week een ei bij je ontbijt en je haar zal snel voller en sterker zijn dan ooit!

Noten
Amandelen, pecannoten, walnoten, cashewnoten. Noten zitten vol gezonde vetten. Doordat ze zink bevatten verlies je minder haar. Walnoten zitten vol met omega-3 die je haar stralend maken! Gewoon een zakje noten in je tas stoppen, zodat je ze kunt eten als je zin hebt in een snack.

woman with beautiful long curly hairsFelgekleurd fruit
Fruit in felle kleuren staat gelijk aan sterker haar. Mango, aardbeien, ananas, kiwi’s, perzikken, ze zitten allemaal  bomvol vitamine c, dat zorgt voor een mooie structuur van je haar. En het smaakt nog eens lekker ook. Geen excuus meer om die smoothie te laten staan.

Magere zuivel
Naast de grote hoeveelheden vitamine D en B-5 zit er in een zuivel ook veel calcium, dat een grote rol speelt in je haargroei. De proteïne in magere kaas, yoghurt en melk voorkomt een droge hoofdhuid.

Donkere groene groente
Misschien wil je het niet horen, maar groene groente zijn fantatisch voor je haar. De vitamine A en C in spinazie en broccolli produceert talg en dat werkt als een natuurlijke conditioner! Hoef je geen dure tubes meer te kopen voor zijde zacht haar.