Healthy Active Lifestyle Coach Evelyn

Hoe Sporten invloed heeft op uw huid

Afbeelding---Sporten-en-huidDe voordelen van lichaamsbeweging en een gezonde, actieve levensstijl zijn talrijk. Een regelmatige lichaamsbeweging regime kan geweldige voordelen bieden voor uw huid. 

Onze huid is het grootste levende orgaan van het lichaam en het is datgene waar iedereen naar kan kijken. Het wordt een deel van onze identiteit, onderdeel van onze eigenheid en iets waar we zorg voor moeten dragen dag na dag. Wanneer mensen denken aan sporten zijn ze hoogst waarschijnlijk aan het proberen om fit te worden, fit te blijven, wat gewicht te verliezen of het verbeteren van hun algehele levenskwaliteit, Omdat, bewegen of sporten van vitaal belang is voor onze algehele gezondheid en welzijn. Maar wist u dat sporten een geweldige positieve invloed heeft op onze huid? Je hoorde me. Sporten kan onze totale uitstraling verbeteren, waaronder ook onze huid. Alleen al de gedachte van dit zou me uit de zetel houden voor eens en voor altijd!

jaybird-headestAls u één van die mensen bent die het concept van sporten en een gezonde, actieve levensstijl al omarmd heeft, dan kunt u getuigen van de positieve resultaten op uw huid. Neem gewoon eens een kijkje in de spiegel na de training. Ik wed dat je huid een prachtige gloed aanneemt. Het zou wel eens kunnen dat je iemand moe en bezweten ziet terug kijken, maar kijk eens wat beter. Uw huid plukt de vruchten van uw inspanningen en hier is hoe.

Zweten het uit!

Nu, zoals ik al zei toen ik klein was, ik zweet niet, ik glinster. En, ik houd nog steeds vast aan die verklaring. “Zweten” = bah. Het klinkt niet erg sexy en glamorous, maar het eindresultaat zeker wel. Bij lichaamsbeweging verhogen we ons bloedstroom naar de levende lagen van de huid. Een gezonde hygiëne is belangrijk na een training, hoewel, we willen zeker zo snel als mogelijk het vuil afwassen. Als we dat niet doen, kunnen we het risico lopen dat het vuil direct terug loopt in onze poriën. Vuil en bacteriën in onze poriën … tja, je snapt me wel. Als je niet meteen kan douchen, geef je gezicht dan op zijn minst een goede reiniging met je favoriete gezichtsreiniger of cleanser.

hqdefaultToon die spieren!

Laten we eerlijk zijn iedereen ziet er beter uit met afgelijnde spieren. Wanneer ons licham afgelijnd is krijgt onze huid een strakker look. En hoe meer spieren we hebben hoe gezonder en hoe jeugdige we er uit zullen zien, van top tot teen. Als je een vorm van lichaamscorrectie kleding draagt dan weet u precies waar ik het over heb. En, als je last hebt van cellulitis en je bent niet blij met hoe het eruit ziet, overweeg dan iets van beweging. Het kan het hele gebied een meer flatterende uitstraling geven, het verminderen van het esthetische effect van hobbelige huid.

Go for the Glow!

Als u een atleet bent, dan wil je gaan voor het goud! Als u die fantastisch uitziende huid wil, dan is het tijd om te sporten om te gaan voor stralende huid. Dat moment, gezond uitziende post workout gloed dat valt niet te ontkennen. Waarom hebben we die gloeien vraagt u? Het is heel simpel eigenlijk. Wanneer je je hartslag echt opdrijft, doet het wonderen voor je huid. De levende lagen van uw huid krijgen een mooie aflevering van zuurstofrijk bloed en voedingsstoffen. Ah ja, denk huidcellen. Wanneer dit gebeurt, wordt de bloedsomloop verbeterd, die helpt met de algemene gloed van uw huid. Je zal dan meer natuurlijke oliën beginnen produceren, die zal uw huid voorzien van die gezonde “glinsteren”.

Hey, het is beter dan de oude trucs van hard in de wanden knijpen of bukken en snel je haar naar achter gooien om dezelfde look te krijgen, slechts tijdelijk. (Gepaard met pijn en duizeligheid … zucht.)

Stress Minder

Als u een heldere geest wilt in het nastreven van geestelijke helderheid en ontspanning (of een fabuleuze huid), neem dan een lange wandeling, een aerobicsles of een duik in het zwembad. Bewegen of sporten is geweldig in het verminderen van stress en als je dat kan bereiken dan zal dat weerspiegelen in uw huid. Gestrest huid is nooit een goede look. In feite als je een sport of bewegingsroutine vindt die je leuk vindt, dan zal het helpen om die stress te verlichten. Hoe dan ook, stress lijnen en voorhoofd groeven zijn enkele van de belangrijkste doelwitten voor speciale cosmetische aandacht. Relax!

Dus dit zijn een paar positieve effecten die oefening/sporten kunnen hebben op je huid, maar er zijn een paar waarschuwingen om zo goed te overwegen.

  • Als u buiten sport vergeet dan niet om je huid tegen de schadelijke stralen van de zon te beschermen door het aanbrengen van uw SPF voordat u aan de slag.
  • Houd uw blootgestelde huid zo veel mogelijk bedekt, zoek de schaduw op als je kan en vermijd sporten tijdens de piek zon tijden, die meestal tussen 10u00-04u00 liggen.
  • Afhankelijk van wat voor sport je doet wees bewust van het schuren van de huid. Nauwsluitende sport kleding in combinatie met zweten kan leiden tot huidirritaties. Vermijd kleding die te strak zit en vorzie jezelf van een leuke vochtinbrengende crème of poeder voor de gebieden die het meest gevoelig zijn voor irritatie.
  • Als zwemmen jouw voorkeur heeft, moet u zich zo snel mogelijk afspoelen. Gechloreerde zwembaden en zout water kunnen beide een beetje dehydraterend zijn voor de huid en het haar.

Beautiful Healthy Woman touching her skinNu, het draait allemaal om dat baby velletje! Over een baby velletje gesproken, heb jij onze nieuwe verzorgingsproducten al eens geprobeert? Kom dan eens meedoen met een van onze beauty workshops, het is gratis en so much fun.