Healthy Active Lifestyle Coach Evelyn

Slechte voeding is groter gezondheidsprobleem dan roken

Fast_Food_BurgerSlechte voedingsgewoonten baren de Verenigde Naties (VN) grote zorgen, omdat het ‘gevaarlijker is voor de gezondheid dan roken.

Niet alleen ondervoeding, ook slechte voeding(sgewoonten) baren de Verenigde Naties zorgen. VN-deskundigen waarschuwen dat slechte voeding intussen een groter gevaar voor de volksgezondheid betekent dan roken. Zij willen een internationaal akkoord in de strijd tegen ziekmakende levensmiddelen en dito eetgewoontes.

Noodzakelijk is, volgens speciale VN-gezant voor het recht op voeding Olivier De Schutter, “een globale conventie ter bescherming en stimulering van gezonde voeding”. De Belg zei dit in Genève, waar afgevaardigden uit meer dan 190 landen zijn samengekomen voor de 67ste bijeenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Tot 24 mei buigt de WHO zich over, onder andere, maatregelen tegen niet-overdraagbare ziektes als diabetes, kanker, hartfalen of vetzucht. Ongezonde voedingsgewoontes moeten even fanatiek bestreden worden als nicotinegebruik, zei De Schutter.

Wil u zelf eens deelnemen aan een infosessie over voeding? Mail dan naar evelyn@vidasanateam.be.
Meer info mail dan naar evelyn@vidasanateam.be voor uw persoonlijke health coach.