Healthy Active Lifestyle Coach Evelyn

Wat zijn de voordelen van Guarana?

guarana-1024x512Guarana is een plant van de Amazone, dat wordt gevonden in delen van Venezuela en Brazilië. De bessen van deze plant hebben een aantal voordelen voor de gezondheid, met onder andere het vermogen om vet te verbranden en energie te verhogen. Het huidige gebruik van guarana is voornamelijk in energiedranken en sportvoeding drankjes vanwege het stimulerend effect.

Één van de meest krachtige voordelen van guarana is het energie effect. Guarana heeft een chemische structuur vergelijkbaar met die van cafeïne, en de zaden van de plant zorgen voor nog hogere cafeïne effecten dan de typische cafeïne dranken, waaronder koffie. Guarana is effectiever dan koffie omdat het langzamer vrijkomt in het lichaam en zo dus zorgt voor duurzame energie. De plant stimuleert direct het centrale zenuwstelsel en kan in kleine hoeveelheid vermoeidheid bestrijden en zorgen voor meer vitaliteit.

Guarana wordt al eeuwen gebruikt, oorspronkelijk zou het gebruikt worden om thee te maken die het hongergevoel onderdrukt en zo dus zorgt voor gewichtsverlies. Guarana wordt tegenwoordig gebruikt in bepaalde energiedranken en gewichtsverlies supplementen om gewichtsverlies te ondersteunen door middel van het hongergevoel te stimuleren en zo dus honger te bestrijden.

Naast de stimulerende en gewichtsverlies effecten, heeft guarana ook een aantal medische voordelen voor het lichaam, volgens GuaranaStudies.com. Guarana stimuleert stoelgang, hetgeen een gunstig effect heeft voor mensen die lijden aan obstipatie. Bovendien, is guarana effectief voor de behandeling van andere complicaties met de darmen, inclusief gas en diarree, omdat het helpt bij het ontgiften en reinigen van ons systeem.

Volgens Drugs.com, komt guarana in een verscheidenheid aan vormen. In zijn meest natuurlijke vorm, van de zaden van de guarana plant wordt ook een gedroogde pasta gemaakt. Commercieel is het beschikbaar als siropen extract en pil of capsule supplementen. Indien guarana in gewichtsverlies producten zit, is het meestal gecombineerd met ephedra, een andere gewichtsverlies stimulerende middelen. Raadpleeg uw Gezondheidscoach voor meer informatie over vormen van guarana en dosering.

Voor meer info kan u steeds terecht bij uw Vida Sana Coach